„В момента ние сме направили първа вноска за пета детска неонатална линейка, която ще бъде дарена на Стара Загора, ще обслужва цялата област, плюс областите Ямбол, Сливен и най-вероятно и област Хасково“. Това заяви за БГНЕС основателят на благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.

Кампанията се провежда за 12 пореден път, а след като бъде дарена и петата детска неонатална линейка, ще бъде покрита общо взето цялата територия на България, след което основателят на „Капачки за бъдеще“ и неговите съмишленици ще търсят ново предизвикателство. За втори пореден път Лазар Радков провежда инициативата съвместно с „Гората.бг“, чийто основател е Никола Рахнев. На всички, донесли своите капачки, пластмасови бутилки и кенчета, се раздаваха корени лавандула за засаждане.

„Мога да кажа с ръка на сърце, че ние помагаме, заедно с „Гората.бг“ отпадъкът да се превръща в насаждение, в дръвчета, в храсти и общо взето превръщаме отпадъка в природа“, подчерта Радков.

Той благодари на всички, които участват.

Вчера старт на кампанията беше даден в общо 13 града, сред които Пловдив, Бургас, Велико Търново, Лясковец, Кюстендил, Троян, Ямбол, Сливен. Днес освен в София, кампанията „Капачки за бъдеще“ се провежда и в градовете Пазарджик, Дупница, Ботевград.

Следващия уикенд кампанията продължава в Русе, Шумен и Враца.

Източник: БНР