В областната болница в Монтана изграждат площадка за медицински хеликоптери. Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев разгледа терена. 

Една от площадките за хеликоптери за спешната помощ по въздух може да бъде в МБАЛ „Доктор Стамен Илиев“ в Монтана. Лично служебният министър доктор Асен Меджидиев обходи терена и заяви:

„Ще предоставя възможността самото лечебно заведение да направи документацията и обществената поръчка, така че спрямо техните нужди, на най-доброто място, след като консултантите от Министерство на транспорта и Министерство на отбраната дойдат да си кажат становището къде да бъде позиционирана, вие да я изградите“.

Вече са набрани медиците, които ще обслужват въздушните линейки в страната. Курсът на обучение започва след седмица.

„Много желаещи имаме. Програмата е готова! След седмица започваме обучението, което ще бъде 10 дневно. То ще се провежда във ВМА. Засега ние избираме само анестезиолози и специализанти по анестезиология. В областната болница в Монтана доктор Меджидиев беше за откриването на нов дигитален графичен рентгенов апарат в отделението по пулмология. За него Здравното министерство отпусна 360 000 лева.

Източник: БНР